U bevindt zich hier: Services / Diensten » StrategieŽn voor het behoud en aantrekken van bedr

Services / Diensten

 

Naam
Functie
Bedrijf
Tel.nr.
E-mail
 
+31 24-3790222

Kantoren

StrategieŽn voor het behoud en aantrekken van bedrijvenIn de huidige economie zijn bedrijven steeds minder gebonden aan een locatie en dus optimaliseren ze hun locatiestrategie. De opkomst van Centraal en Oost Europa, India en China illustreert dit proces. Regio’s zijn dan ook gedwongen op basis van doordachte strategieën in een steeds concurrerendere omgeving te presteren. BCI’s dienstenpakket voor gemeenten, regio’s, economische ontwikkelingsmaatschappijen en landelijke overheden omvat het formuleren van strategieën, het ontwikkelen van marketing- en acquisitieplannen en ondersteunende activiteiten bij het aantrekken en behouden van (buitenlandse) investeerders. Onderdelen hiervan kunnen zijn doelgroepenselectie, benchmarking, het opstellen van marketingplannen en analyse van locatiebeslissingen.

Waarom willen regio's nieuwe (buitenlandse) investeringen aantrekken?Conclusie: (buitenlandse) investeringen dragen bij aan economische ontwikkeling van regio’s

Belangrijkste uitdagingen voor een regio

De economische omgeving verandert snel. Trends als versnellende globalisering, E-commerce, snelle integratie van IT-systemen en veranderende bedrijfsdoelen beïnvloeden de wijze waarop bedrijven wereldwijd zaken doen. Daardoor heeft dat ook een directe invloed op locatiefactoren voor verschillende typen investeringsprojecten. Bedrijven worden steeds veeleisender en willen bediend worden op een hoog niveau. Dit vereist een goede kennis van uw produkt (lees: gemeente, regio). Optreden als een ‘one-stop-shop’ en uzelf positioneren als een leverancier van oplossingen. Dit vraagt om meer professionaliteit van organisaties, die bedrijven willen aantrekken.


Aanmelden nieuwsbrief

Buck Consultants International geeft een aantal keer per jaar een digitale nieuwsbrief uit.

Wilt u ook op de hoogte blijven?
» Meld u aan voor de nieuwsbrief
» Lees de laatste nieuwsbrief

Experts