U bevindt zich hier: Services / Diensten » Strategie-, locatie- en vastgoedadvies voor bedrij » Evaluatie van locaties in locatiekeuze

Services / Diensten

 

Naam
Functie
Bedrijf
Tel.nr.
E-mail
 
+31 24-3790222

Kantoren

Evaluatie van locaties in locatiekeuze

Om verschillende locaties objectief met elkaar te kunnen vergelijken in locatiekeuze trajecten heeft BCI de kosten-kwaliteitsmatrix ontwikkeld. Deze matrix heeft een verticale as waarop alle kosten voor de komende 5 jaren worden weergegeven (arbeidskosten, transportkosten, vastgoedkosten, etc. minus de investeringssubsidies/-premies), en een horizontale as die de kwaliteit van het investeringsklimaat in een gewogen vorm weergeeft (bijv. kwaliteit en flexibiliteit van arbeid, arbeidswetgeving, aanwezige technologische know-how, logistieke kwaliteiten, aanwezigheid van toeleveranciers, etc.). In deze matrix worden, als voorbeeld, de huidige locatie en de verschillende alternatieven met elkaar vergeleken. De hoek rechtsboven is het theoretisch optimum, namelijk een combinatie van lage kosten en een hoge kwaliteit van de bedrijfsomgeving. Welke (kosten- en kwaliteits)factoren en welke locaties worden meegenomen verschilt per investeringsproject.


BCI heeft ook een model ontwikkeld voor het berekenen van de terugverdienperiode/’break-even’ tijd van investeringen gemoeid met locatiekeuze of een herlocatie naar een nieuwe locatie of investeringen in nieuwe gebouwen. Bijkomende arbeidskosten (herlocatievergoedingen, trainingskosten, wervingskosten, etc.) en vastgoed- en personeelsgerelateerde vertrekkosten worden ook opgenomen in het model.


Bedrijfsverplaatsingen

Veel bedrijven onderschatten de complexiteit van een bedrijfsverplaatsing en de kansen die een verplaatsing met zich mee kan brengen. De keuze van een geschikte locatie en een gedegen management van de verplaatsing kunnen een aanzienlijke bijdrage leveren aan het lange termijn rendement van een onderneming. Steeds meer bedrijven beseffen zich dit, hetgeen onder meer blijkt uit het toenemende aantal ondernemingen dat binnen Nederland wil verplaatsen en een beroep doet op Buck Consultants International. Een bedrijfsverplaatsing creëert bij uitstek mogelijkheden om 'ingesleten werkwijzen' en bedrijfsprocessen te herzien. Veel processen zijn vaak sterk gebonden aan locaties, mensen en bedrijfsmiddelen. Een bedrijfsverplaatsing blijkt vaak de kans te bieden om deze zaken opnieuw en optimaal te organiseren op een nieuwe locatie.


Aanmelden nieuwsbrief

Buck Consultants International geeft een aantal keer per jaar een digitale nieuwsbrief uit.

Wilt u ook op de hoogte blijven?
» Meld u aan voor de nieuwsbrief
» Lees de laatste nieuwsbrief

Experts