U bevindt zich hier: Nieuws & Publicaties » Artikelen en Columns » Op zoek naar DC-medewerkers. Column Logistiek, Kees Verweij, augustus 2017

Nieuws & Publicaties

Onze kernactiviteiten

 

Naam
Functie
Bedrijf
Tel.nr.
E-mail
 
+31 24-3790222

Kantoren

Op zoek naar DC-medewerkers. Column Logistiek, Kees Verweij, augustus 2017

Maandelijks buitelen de aankondigingen van nieuwe distributiecentra in Nederland over elkaar heen. Eind juli kondigde Lidl bijvoorbeeld aan dat het tweede e-commerce center van het bedrijf in Venlo zou worden gevestigd, op een oppervlak van 70.000 m2. Het eerste e-commerce center van het bedrijf wordt nu gebouwd in Roosendaal, op 56.000 m2 met uitbreidingsmogelijkheden. Dit distributiecentrum staat precies tegenover dat van de Primark, dat vorige week door DSV geopend is op 55.000 m2. En dit is nog maar het topje van de ijsberg, want in juni 2017 kondigde hetzelfde DSV Logistics aan in Venlo 83.000 m2 bij te bouwen, meldde FrieslandCampina dat er in Meppel op 70.000 m2 een nieuw DC wordt gebouwd en wordt er in Lelystad een gigantisch nieuw DC gebouwd van 180.000 m2 voor kledinggigant Inditex uit Spanje. En Het kan blijkbaar niet op met de groei van het aantal m2 aan distributieruimte in Nederland. We hebben er haast een dagtaak bij om deze groei in onze databases bij te houden.

Regelmatig worden we door marktpartijen en overheden ook benaderd met de nijpende vraag: hoe vinden we die medewerkers die in al die nieuwe distributiecentra gaan werken, en hoe houden we ze vast? Voor de twee distributiecentra van Lidl in Roosendaal en Venlo wordt bijvoorbeeld gezocht naar 1.600 medewerkers, waarvan zeker driekwart in de warehouses zelf gaat werken. Er moet in deze krappe arbeidsmarkt steeds meer gevochten worden om elke werknemer, en volgens branchevereniging STL wordt dit in de toekomst voor vrijwel alle logistieke hot spots alleen maar erger.

Hoe nijpend is het probleem, en wat kunnen bedrijven met (toekomstige) grootschalige logistieke operaties doen? In onze recente onderzoek naar robotisering in het warehouse hebben we in kaart gebracht hoeveel medewerkers er in Nederlandse distributiecentra werken. Dit waren er ongeveer 165.000 in januari 2016, en ruim 175.000 nu. De meeste warehouse medewerkers waren in 2016 te vinden in West-Brabant, namelijk ruim 19.000, op enige afstand gevolgd door Amsterdam/Schiphol, Venlo/Noord-Limburg, Rotterdam-Rijnmond en Midden-Brabant. Forse aantallen dus, en dit zijn dan nog alleen de vaste medewerkers, terwijl de flexibele piek van 20.000-30.000 medewerkers hier nog niet bij zit. Deze flexibele piek neemt de komende jaren verder toe door de groei van het aantal e-commerce distributiecentra. De afgelopen jaren kwamen er tegen de 10.000 warehouse medewerkers per jaar in Nederland bij, maar inmiddels blijkt er sprake van een stroomversnelling en is de groei van het aantal warehouse medewerkers per jaar dat gezocht wordt verdubbeld. Lidl alleen zoekt voor haar nieuwe distributiecentra in Roosendaal en Venlo ongeveer 1.600 nieuwe medewerkers, waarvan de overgrote meerderheid in het warehouse zelf. En het wachten is tot Amazon naar Nederland komt, een bedrijf dat alleen al in Duitsland meer dan 15.000 medewerkers in haar distributiecentra heeft.

Het is duidelijk dat naast onder andere een passende en betaalbare kavel de beschikbaarheid van warehousing medewerkers op de lange termijn steeds belangrijker wordt om nieuwe distributiecentra te kunnen faciliteren. Logistieke hotspots moeten hier adequaat op inspelen, maar hoe? Wij hebben juist voor dit vraagstuk het ecosysteem voor logistieke hot spots ontworpen, een samenspel van 16 indicatoren die elkaar kruiselings beinvloeden en versterken. Bedrijven, overheden en onderwijsinstellingen kunnen zo in kaart brengen hoe ze gezamenlijk aan verbetering van het logistieke ecosysteem in hun hot spot kunnen werken. Op deze wijze kan ook gezamenlijk gewerkt worden aan de beste oplossingen voor de toenemende krapte aan warehouse medewerkers in de regio: een combinatie van imago, scholing, innovatie in het warehouse en toekomstperspectief voor de medewerker. Op dit moment werken we samen met marktpartijen aan een eerste invulling van dit ecosysteem voor de logistieke regio’s in Nederland, zodat we deze hot spots kunnen helpen de uitdagingen voor de toekomst zo goed mogelijk op te pakken.

Kees Verweij, Partner bij Buck Consultants International, kees.verweij@bciglobal.com
 

«« terug

Aanmelden nieuwsbrief

Buck Consultants International geeft een aantal keer per jaar een digitale nieuwsbrief uit.

Wilt u ook op de hoogte blijven?
» Meld u aan voor de nieuwsbrief
» Lees de laatste nieuwsbrief

Agenda