U bevindt zich hier: Nieuws & Publicaties » Artikelen en Columns » Onzekere tijden. Column Nieuwsblad Transport, Peter Colon, januari 2017

Nieuws & Publicaties

Onze kernactiviteiten

 

Naam
Functie
Bedrijf
Tel.nr.
E-mail
 
+31 24-3790222

Kantoren

Onzekere tijden. Column Nieuwsblad Transport, Peter Colon, januari 2017

Laten we met het goede nieuws beginnen. De afgelopen twee jaar is de Nederlandse economie weer gegroeid. De negatieve effecten van de dubbele dip in 2008/2009 en 2011/2012 zijn daarmee weggepoetst.

We verdienen met zijn allen nu meer dan in 2008. Of dit ook zo zal blijven lijkt de grote vraag voor de komende jaren. De onzekerheden in de internationale economie zijn sterk toegenomen door de Brexit, de komende verkiezingen in Europa en de enorme draai die de VS maakt na de presidentsverkiezingen van november jl.

Afgelopen vrijdag heb ik gebiologeerd naar de inauguratiespeech van president Trump geluisterd. Voor mij was een belangrijke vraag of de verkiezingsretoriek van de nieuwe Amerikaanse president overeind zou blijven op het moment dat hij echt de touwtjes in handen krijgt. Tsja, dat is dus wel duidelijk geworden met alle ‘America first’ uitspraken. En het blijft niet bij woorden alleen. Ongeveer de eerste daad van Trump als nieuwe president was het tekenen van een decreet waarmee hij ondertekening van het Trans-Pacific Partnership (TPP) terugdraait. Dit handelsverdrag was juist bedoeld om de handel tussen de VS en Aziatische landen te vereenvoudigen.

Daarmee lijkt een nieuwe wind van protectionisme door de wereldeconomie te waaien. Juist voor een internationaal georiënteerd land als Nederland is dat een slecht bericht. Belemmeringen voor internationale handelsstromen raken ons extra sterk. Zowel in de wereldhandel, de Europese economie als in de logistieke sector gaan we onzekere tijden tegemoet. Handelsbelemmeringen die de VS opwerpt, kunnen gevolgd worden door tegenmaatregelen door andere handelsblokken, waardoor mondiale handelsstromen onder druk komen te staan.

Maar het is niet alleen de VS waar grote veranderingen aangekondigd zijn. Met verkiezingen in veel Europese landen met mogelijke winst voor nationalistische partijen dreigt het protectionisme ook naar Europa over te slaan. Premier May van het Verenigd Koninkrijk heeft hier al een voorproefje van gegeven met het besluit tot een ‘harde Brexit’, wat betekent dat het land uit de interne markt van de Europese Unie zal stappen. Dit maakt de handel van Nederlandse bedrijven met afnemers en leveranciers in het VK een stuk lastiger. Bedrijven actief in de belangrijkste exportgoederen zoals chemische producten, machines, vlees, groente en fruit krijgen straks mogelijk te maken met de negatieve effecten hiervan op hun handel en logistiek.

Natuurlijk zijn het ook interessante tijden. Alle veranderingen die ons te wachten staan bieden mogelijk ook weer kansen voor slimme ondernemers. Of dat de balans in de juiste richting doet doorslaan vind ik nog zeer de vraag. Ik denk dan terug aan mijn colleges internationale economie van jaren geleden. De kern van de theorie was duidelijk; door handel kan een land zich specialiseren op punten waar het sterk is, en daarmee zijn economie laten groeien. Keerzijde is dat groei belemmerd wordt als er handelsbarrières worden opgeworpen, precies het proces dat we nu zien. Het effect hiervan op de logistiek kan wel eens groot zijn. Laten we maar scherp in de gaten houden hoe dit alles zich gaat ontwikkelen.

Peter Colon, Partner bij Buck Consultants International,
e-mail: peter.colon@bciglobal.com

«« terug

Aanmelden nieuwsbrief

Buck Consultants International geeft een aantal keer per jaar een digitale nieuwsbrief uit.

Wilt u ook op de hoogte blijven?
» Meld u aan voor de nieuwsbrief
» Lees de laatste nieuwsbrief